🚚 Poštovné s BALÍKOVNOU a Zásilkovnou ZDARMA

Červenec: Jaké svátky nám přinese?

Červenec rozhodně stojí za důvod k oslavám. Začínají prázdniny, dovolené jsou před námi a letní počasí k tomu jen přeje! Mimo to najdeme v sedmém měsíci v roce několik významných dnů. Už první týden nás čekají hned dva státní svátky. 5. července oslavíme slovanské věrozvěsty. Tento rok  svátek připadá na pátek - dvakrát hurá Cyrilovi a Metodějovi za volný den, kdy nemusíme do práce! Následující den, 6. července si připomeneme upálení mistra Jana Husa. 

 

A tím nekončíme - podívejte se dále na vybrané významné dny, které můžeme oslavit.

  1. neděle - Evropský den koupání v řekách

Parné letní počasí nás vyzývá k trávení odpoledne na koupalištích. Skočte druhou červencovou neděli místo do chlorovaného příměstského bazénu do hladiny řek a podpořte Evropský den koupání v řekách. Akce se snaží o vytvoření vřelého vztahu lidí k přírodním tokům vod a vyvrátit  tak jejich přesvědčení o jejich špinavosti. V řadě měst je tento den doprovázen společenskými akcemi. Tak plavky na sebe a šup do vody!

 

  1. 7. - Mezinárodní den objetí 

Oslavte mezinárodní den objetí! V zahraničí je znám pod pojmem kampaně Free hugs, kdy se lidé navzájem objímají na ulicích. Za vznik se zasloužil Juan Mann, který po příletu do australského Sydney stál osamocen v letištní hale mezi lidmi v objetí. Juan sebral síly a vyrazil do rušných ulic s s nadepsanou cedulkou “free hugs”. A světe div se! Přes začínající ostýchavost kolemjdoucích dostával Juan jedno objetí za druhým.

 

  1. 7. - Světový den polibku 

Líbejte se! Vášnivý polibek pro vašeho drahého nebo “štípaná” kamarádovi? 6. červenec je dnem polibků, tak si ho vychutnejte v plné parádě.

 

  1. 7. - Světový den populace

Na naší matičce Zemi je už 7,7 miliard lidí. Každým dnem se narodí přibližně 300 000 lidí a tímto tempem v roce 2050 dosáhneme počtu 10 miliard obyvatel. S tím se pojí řada environmentálních problémů a vzrůstající významnost populačních otázek. Vzbuzení pozornosti občanů na tyto rodící se “nešvary” se pokusila OSN v roce 1989 zavedením Světového dne populace, který byl vyhlášen mezinárodním dnem.

 

  1. červenec - Mezinárodní den přátelství

V roce 2011 byl na předposlední červencový den vyhlášen Mezinárodní den přátelství. Po celém světě si lidé například pořádáním společných pikniků, večeří a trávením společných chvil s přáteli připomínají důležitost svých blízkých v jejich životě. Nemůžete být se svými přáteli? Pošlete jim pohlednici nebo náramek přátelství.

 

Na závěr jsme si dovolili malou rekapitulaci doplněnou o další významné dny v měsíci červenci. 

 

Na závěr jsme si dovolili malou rekapitulaci doplněnou o další významné dny v měsíci červenci. 

 

  1. sobota - Mezinárodní den družstev

 

  1. neděle - Evropský den koupání v řekách

 

  1. červenec - Světový den UFO a mezinárodní den proti zapomínání

 

  1. červenec - Mezinárodní den objetí 

 

  1. červenec - Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje 

 

  1. červenec - Den upálení mistra Jana Husa

 

  1. červenec - Světový den polibku

 

  1. červenec - Světový den veterinárních lékařů

 

  1. červenec - Světový den populace

 

  1. červenec - Mezinárodní den Nelsona Mandely

 

  1. červenec - Mezinárodní den šachu

 

  1. červenec - Světový den boje proti žloutence

 

  1. červenec - Mezinárodní den tygrů

 

  1. červenec - Mezinárodní den přátelství

 

Jaké dny slavíte? A čím je pro vás měsíc červenec významný? :)