Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Červnové svátky: Den otců a Den jógy?

Měsíc červen, přelom jara a léta, zkracování nocí, bujení čerstvých plodů a plno významných dnů! Den dětí hned ze začátku, Den otců, ale i další světové dny připadají na šestý měsíc v roce. Červnové dny jsou před námi, tak se podívejme na pár vybraných svátků!

 

5. června - Světový den životního prostředí

Již od roku 1972 se 5. června slaví Světový den životního prostředí. Jakými kroky šetříte životní prostředí? Je něco, co jste zařadili do svého života a slouží ke snížení negativních dopadů na naši planetu Zemi?

 

8. června - Mezinárodní den oceánů

Voda. Až 71% zemského povrchu tvoří voda. Dnes jsou oceány plné plastu a znečištěné od chemikálií. Věděli jste, že za rok skončí v oceánech až přes 8 milionů tun plastového odpadu? Pojďme změnit návyky, které mohou pomoci zmírnit negativní dopady na stav oceánů. 

 

20. června - Vítáme léto!

Jarní rovnodenost se nám přehoupne do letní. Oficiální začátek léta!

 

21. června - Den otců

3. červnová neděle patří tatínkům. Maminky už svůj den oslavily, teď je řada na oslavu mužské části rodiny. Tento svátek zatím nenabyl tolik na popularitě, ale proč s tím nezačít, že? Přáníčka pro tatínky můžete objednat na e-shopu.

 

d doo dt do

21. června - Mezinárodní den jógy

Za posledních pár let popularita jógy významně stoupla. Už to není pouhé sezení v lotosovém květu v temné tělocvičně, ale ukázaly se další styly jógy, které si našly svoji oblíbenost i u mladší populace.

Stále nezapomínejme, že jóga není jen o fyzickém cvičení. Tedy o množství provedených psů hlavou nahoru a dolů a výdrži ve stoji na hlavě. Jde především o naši mysl, kterou v dnešním zrychleném světě máme rozběhlou na plné obrátky. Zastavme se a najděme si čas i na meditaci. Nemusíte sedět se zauzlovanýma nohama až do omdlení. Meditace je každá činnost, kterou provádíte zcela vědomě bez hodnocení a probírání svých myšlenek. Pustíte se do toho? :)

 

Mějte krásný měsíc!

Tým Chaukiss