Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Jak se tvoří Chaukiss přáníčko?

V tomto článku vás necháme nahlédnout pod pokličku procesu malování Chaukiss přáníček. Všechny designy jsou naše vlastní a vznikají na stole naší ilustrátorky Magdy. Některé jsou namalovány digitálně v počítači, dnes se ale mrkneme na klasickou malbu štětcem a barvami. Tak se pojďme podívat Majdě pod štětec! Předáváme slovo :)

 

tutorial-1 

Nejdříve je potřeba si vytvořit barevné pozadí. Obrázek pak budu malovat přímo na něj. Pokud si nejsem na začátku barvou pozadí jistá, udělám si jich víc a přidávám je do obrázku až na konci v počítači.

 mm

Namaluji si bublinu, do které později doplním lettering. Zatím jsem používala pouze kvašové barvy (podobné školním temperkám), které jsou krycí. Oblíbila jsem si českou značku Umton.

 tutorial-2

Teď už přichází na řadu lettering. Na ten používám výhradně syntetické štětce, protože se mi mnohem lépe ovládají.

tutorial-3 

Okolí textu přáníčka jsem doplnila o rostlinky a květinky. Ráda kombinuji kvaš s akvarelem - kvašové barvy jsou krycí, ale akvarelové ne (podobají se spíše vodovkám). U tohoto přáníčka je tmavě zelená barva akvarelová a růžová je kvašová.

 tutorial-4

Po vyhotovení malířské části je potřeba výtvor nascanovat.

 tutorial-5

 

Nakonec je potřeba si s obrázkem trochu pohrát i v počítači. Ve Photoshopu se dají třeba mírně upravit barvy nebo vyretušovat malé chybičky. Teď už zbývá jen správně připravit podklady do tiskárny, aby s nimi tiskař neměl tolik trápení a všechno se vytisklo přesně tak jak má.
HB15_web

A nové přáníčko je na světě! Jak se vám líbí?

Teď už jenom zabalit společně s obálkou z hnědého recyklovaného papíru do fólie z kukuřičného škrobu a přáníčko je připravené na cestu k vám :)