Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Jaké svátky nás čekají v nejbližší době? Pojďme se podívat!

Jaké svátky nás čekají v nejbližší době? Pojďme se podívat! :)

 

 

1.4. Apríl

První dubnový den se nese v duchu “žertíků” a měli bychom být na pozoru, abychom na nějaký nenalétli. Z pochmurné zimy jsme přešly do jara a není na škodu to oslavit “malou legráckou”. Máte v rukávu připravený aprílové žert? Jakou “kachnu” jste kdy vypustili? :)



22.4. Den Země

Slavíte Den Země? Tento mezinárodní svátek je znám po celém světě a snaží se nás prostřednictvím festivalů, průvodů, pochodů a dalších akcí motivovat k ekologii a šetření životního prostředí. Organizace Earth Day Network podporuje kampaněmi boj za záchranu environmentálního prostředí. Tento rok bude  tématem záchrana ohrožených druhů zvířat a v roce 2020 nás na oslavu výročí 50. let založení Dne Země čekají další události.



30.4. Pálení čarodějnic

V průběhu noci ze 30. dubna na 1. května nás čeká magická noc, kdy se podle tradice slétají čarodějnice z celého světa. Dnes už je tento svátek spojován se zábavou, kdy se namísto schovávání pod květy kapradí a nošení posvěcených předmětů ochraňujících před kouzelnou silou čarodějnic (jak nosili naši předci) organizujeme akce s ohništěm, opékáním buřtů a hraním her.



1.5.  Svátek práce - 1. Máj

Jeden den, dva svátky!

 

Svátek práce vznikl jako památka na stávku amerických dělníků, kteří usilovali o osmihodinivou pracovní dobu. U nás oslavy začaly v roce 1890 s doprovodem bohatých průvodů. Představte si mávátka, transparenty, alegorické vozy, propagační transparenty - zábava? Ne, tak docela. Pro mnoho lidí je tento svátek spojován s režimem komunismu. Ať jste byli studentem, zaměstnancem v podniku či členem organizace, každý jste povinně vyfasoval svoje mávátko a agitoval jste za politickou stranu. Doba se posunula kupředu a slávy v tomto stylu jsou u konce. Avšak i dnes politické strany využívají mezinárodní svátek práce ke svému zviditelnění.

 

A co svátek zamilovaných?

Pokud najdete na 1. Máje volné místo pod rozkvetlou třešní, jste vítěz. Políbíte svoji milou a ta bude celý rok oplývat krásou. A pokud nebudete dostatečně rychlý - láska Vašeho života uschne. Celkem dramatický svátek, nepřijde Vám?

 

Odkud se tradice polibků pod rozkvetlou třešní vzala není přímo jasné, ale je dnes mezi páry velmi oblíbená. Ctíte tuto tradici? Přidejte letos k polibku a přáníčko :)



12.5. Den matek

Druhá květnová neděle patří maminkám! Tento den bereme supermarkety útokem na kořist v podobě bonboniér a pugétů. Vyberte mamince i ručně psané přáníčko z naší nabídky a doplňte to láskyplným vzkazem.



Slavíte tyto svátky? :)