Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Tipy jak si zabalit na dovolenou

Snažíte se zoufale zavřít kufr, který praská ve švech? Ten další pár bot tam dostanete, ať se děje cokoliv. Zní vám to povědomě? Ač se balení zavazadla zdá být nadlidským úkolem, s pár dobrými radami to zvládnete levou zadní! 

 

Udělejte si seznam věcí. Kdo si kdy balil na dětský tábor, určitě tento “máma tip” dobře zná. Seznam si sepiště už pár dní před balením ať máte v případě čas chybějící položky dokoupit. 

 

Zabalte jen to nejnutnější. Upřímně, na co vám budou boty na jehlách na pláži? Nebalte stylem “co kdyby”, ale přemýšlejte nad tím, co opravdu využijete. Vyzkoušejte si to, co budete každý den nosit a potřebovat. Ač si myslíte, že potřebuje do kufru nutně sbalit celou svoji šatnu, uvidíte, že uplatníte sotva třetinu.

 

Těžké věci na dno. Pokud svým zádům trochu odlehčit, dejte těžší položky na dno kufru ke kolečkům. 

 

Zahrajte si Tetris. Nenechte žádnou škvírku přijít nazmar. Ponožky, spodní prádlo a drobné kousky srolujte a vložte do bot a kabelek, tak využijete volná místa na maximum. 

 

Mini balení kosmetiky. Olejíčky, krémy, parfémy, gely, šampony. Nejen, že jsou těžké, ale zabírají spoustu místa a ještě hrozí jejich vylití. Zabalte si mini verze kosmetiky do toaletní tašky, díky které zabrání bahenní explozi po celém kufru.

 

Rolujte a rolujte. Srolované oblečení ušetří místo a při příjezdu nebude zmačkané. Dvě mouchy jednou ranou, hurá!

 

Knihovnu nechte domu. Chystáte se na dovolené přečíst celou sérii Harryho Pottera? Chápu vás, knihomolové. Řešení je prosté - koupě či výpůjčka čtečky, která ušetří váhu a čas! 

 

Doklady, elektronika a cennosti. Doklady vložte do pouzdra a mějte je u sebe v příručním zavazadle. Pokud cestujete letecky, veškerou elektroniku - mobil, notebook, nabíječky, foťák a další, uložte také do příruční tašky, kde zabráníte poškození anebo ztrátě. 

 

Zkontrolujte seznam. Jak jsme začali, tak skončíme. Máte všechno? Překontrolujte svůj seznam věcí. 



Máte svoje osvědčené tipy? Poraďte ostatním, jak zvítězit nad zavazadly! :)