Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Duben: Dny, které oslavíme i v karanténě

V momentální situaci máme starostí nad hlavu, ale možná i to je důvod proč si ji zpříjemnit velikonočním obdobím a udělat radost blízkým posláním přáníčka. Mimo to nás čekají i další dny, které můžeme oslavit i v rámci karantény. 

A jak je to s těmi Velikonocemi?

Velikonoční týden začíná Květnou nedělí (5. dubna), kdy si připomínáme příchod Ježíše do Jeruzaléma.

Následuje Modré pondělí (6. dubna). Zajímavostí je, že tento den by se nemělo chodit do práce.

Šedivé úterý  (7. dubna) se nese ve znamení úklidu, vymetání pavučin a čistoty domova.

Škaredá středa (8. dubna), jak z názvu vypovídá nebyl den posvícení, ale naopak. Připomínáme si zradu Ježíšova učedníka, Jidáše. Tento den hospodyňky pečou jidáše, pečivo ze sladkého kynutého těsta, které se snídá následující ráno na Zelený čtvrtek (9. dubna). Vše zelené je vítáno i pokrmy připravené ze zelených surovin -  jako například špenát, kopřivy a další bylinky. Význam zeleného čtvrtku je především znám jako Poslední večeře Ježíše, po které byl zatčen.

Velký pátek (10. dubna) jako první den velikonoční tridia je na počest ukřižování a pohřbení Ježíše. V tento den se dle pověr dějí zázraky a otevírají se poklady. Můžete se vydat do přírody na jeho hledání! :)

Následuje Bílá sobota (11. dubna) a Boží hod velikonoční (12. dubna), kdy z noci na neděli Ježíš Kristus vstal z mrtvých. Probíhají mše, lidé by se měli hojně poctít masovými pokrmy, pečou se mazance a beránci na vyvrcholení Velikonoc, Velikonoční pondělí  (13. dubna) přezdíváno jako Červené pondělí. Tradice jsou spojené s koledováním o vajíčka, pomlázkou a užíváním dne s blízkými.

 

125-2_he18-01-mockup 710_e3-web245-1_he19-01-mockup

                                                        94_e1-mockup95-2_e2-mockup

Co nás čeká dál?

22. 4.  Den Země

22. dubna je věnovaný planetě Zemi. Právě v tento čas jsme poznali, jak je příroda mocná a vážíme si ji mnohem víc než bývalo zvykem. Být více šetrný k přírodě není hned o tom být 100% eco-friendly, stačí začít malými krůčky. Třeba nošením plátěnky :) 

422_support

23.4. Světový den knihy

Kdo nemá rád chvilku s knížkou? Den 23. 4. byl vyhlášen na počest úmrtí několika známých a vynikajících spisovatelů, mezi nimi byl například i William Shakespeare. Užijte si tento den s oblíbenou knížkou! E-shopy stále fungují, tak udělejte radost sobě nebo někomu jinému zakoupením knížky :) 

 

29.4. Mezinárodní den tance

Tanec, pohyb plný ladnosti. Ať už jde o společenský tanec, street dance, disco, je to přirozený pohyb, který nás nabíjí energií. I když právě nemůžeme na skupinové lekce, můžeme si zatančit i doma :) Vyhledejte si online lekce, například od Centrum tance nebo se přidejte do #tancimprotikoroně a rozvlňte boky na Instagramu! :) 

 

Posíláme vám plno energie a lásky ❤️  

Chaukiss