Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Potřebujete pomoci nebo chcete pomoc nabídnout? Projekty, které pomáhají

Všechno zlé je k něčemu dobré. Možná si teď klepete na čelo a říkáte si, jak doba karantény, kdy plno lidí přichází o příjmy a všichni jsme odloučeni od ostatních může být k něčemu prospěšná? 

V nouzi poznáš přítele, jak se říká a v této situaci to sedí. Vidíme teď charakter lidí, kteří jsou schopni bojovat za ostatní
a nabízejí svoji pomoc. Je to něco, v co jsme většina z nás v uspěchané době, kdy jsme se hnali za úspěchem a vysokém sociálním postavení, už ani nedoufali. 

Vznikla plná řada projektů, která pomáhá, jak lidem, kteří stojí v první linii a bojují za naše životy, tak prostým lidem kolem nás, ať už šitím roušek, rozvážením obědů, obstaráváním nákupů nebo i pořádáním on-line sportovních a jóga lekcí. 

Pojďme se společně podívat na projekty, které vám můžou pomoci a nebo naopak, kde můžete pomoci i vy :) 

 

Chci druhým pomoci 

Pomůžeme.si  

Projekt Pomůžeme.si propojuje lidi, kteří chtějí pomoci těm, kteří se v době pandemie ocitli v nesnázi. Díky této iniciativě jsou propojeny s dobročinnými organizacemi, které jim najdou, kde svoji pomoc mohou uplatnit. 

 Snímek obrazovky 2020-03-29 v 9.58.42

 

Sousedská pomoc

Pomoc seniorům s nákupem nebo doručením léků můžete prostřednictvím projektu Sousedská pomoc, stačí se zaregistrovat a uvést, jak můžete pomoci. 

Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.00.03 

Dáme roušky

Roušky jsou nedostatkové zboží, proto skoro každá druhá domácnost začala šít. Svoje výrobky můžete darovat i ostatním a díky Dáme roušky můžete zmapovat, kde ve vašem okolí udělají roušky radost. 

 Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.02.15

 

Energii lékařům  

Nesmíme zapomínat na hrdiny, kteří bojují za naše životy. Pošlete pomoci projektu Energii lékařům balíček podpory. 

 Snímek obrazovky 2020-03-30 v 16.11.10

 

Podpora gastronomie 

Všechny podniky musely uzavřít svůj provoz a přichází tak o svoje příjmy. I přesto jim můžete pomoci. Objednejte si oběd, večeři nebo zakupte poukázky, které později využijete ve svém oblíbeného lokálu. Podívejte se na stránky provozoven nebo objednávejte jídlo přes aplikace Wolt, Dáme jídlo nebo Nesnězeno.


Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.11.17

 

Sportovní zařízení, wellness a jóga 

Spousta sportovišť přešla rychle do on-line světa. Dnes můžete využít živých přenosů jógy, intervalových tréninků nebo vedených meditací. Určitě při domácí karanténě těchto skvělých služeb špičkových lektorů využijete a na oplátku je můžete podpořit zasláním příspěvku, abyste si po skončení karantény mohli jít do svého oblíbeného studia opět zacvičit. Podívejte se na jejich stránky a zjistěte více. 

 

Potřebuji pomoc

 

Seniorem s radostí

Organizace Seniorem s radostí  pomáhá i v této nepříznivé době a to v plném nasazení. Rozvoz obědů, roušek a propojení pomoci potřebným. Nebojte se, říct si o pomoc. 

 Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.20.42

 

Terapie 

Na každého tato situace má jiný dopad, někteří z nás mohou pociťovat i úzkost a chvíle zoufalství. Předchozí skvělá organizace doporučuje online terapie na Terap.io, kde máte možnost sezení terapie vyzkoušet i zdarma. 

Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.22.51

 

Dělám co můžu  

Psychická podpora je tu i pro lékaře, policisty, sociální pracovníky a ostatní, kteří pomáhají všem okolo. Projekt Dělám, co můžu nabízí pomoc právě jim. 

 

Snímek obrazovky 2020-03-30 v 16.18.54

 

Díky vám to dám 

Ocitli jste se teď bez příjmu? Ať jste masér, kadeřnice, manikérka nebo učitel jógy, využijte projektu Díky vám to dám. Můžete si tak vygenerovat vizitku na svoje budoucí služby a můžete tak oslovit svoje zákazníky. 

Snímek obrazovky 2020-03-29 v 10.32.02

Víte o dalších projektech? Sdílejte je s námi, ať se dostanou mezi ostatní. 

I my moc děkujeme za vaši podporu a posíláme vám plno energie ❤️