Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Jak přežít letní shon a žít lépe?

Nejen doba vánoční je ulítané období. Léto - čas dovolených, výlety s přáteli a dlouhé večery. Práce, děti, tábory, dovolené, jedna pračka za druhou, grilování, párty sem a párty tam. Cítíte se rozlítaní a nevíte kam skočit dříve? Najděte si i v letním shonu chvilku jen pro sebe.

 

Odpočívejte. Udělejte si čas na to nedělat nic. Zastavte se a jen tak si lehněte, sedněte ke své oblíbené knížce, jděte se projít do přírody. Vše bez cíle, spěchu, představy, že někam musíte pospíchat, musíte něco dodělat. V klidu a v pohodě - vypněte. 

 

Tvořte. Manuální práce je úžasný způsob jak vypnout a zároveň vytvořit něco krásného. Třeba pro naše blízké! Nakreslete obraz, pohrajte si s korálky a vytvořte náramky přátelství nebo lapač snů. Vyhrát si můžete i v kuchyni - využijte sezónní ovoce a zavařte marmelády. Třešňová, višňová, meruňková - vytiskněte na svoje vlastnoručně vyrobené dobrůtky #chaukiss cedulky.

 

Dýchejte. Pozorujte se při svých denních aktivitách - dýcháte? Ať sedíte u počítače, čekáte ve frontě nebo jedete v autobuse, přesuňte mysl ke svému dechu a proveďte alespoň 3 dlouhé nádechy a výdechy. Ale žádné zatahování pupíku! Pěkně plně nádech i výdech do břicha. 

 

Meditujte. Pro někoho je jen pouhá představa meditace trýznivá. Sedět hodiny v lotosovém květu bez hnutí je jen pro pokročilé jogíny a ezoborce, že ano? Kdepak! Meditace není o utrpení a odumřelých končetinách. Je to čas, který věnujete sami sobě, vnitřnímu já. Začněte v pohodlném sedu, zavřete oči a dýchejte. Pokud se nemůžete oprostit od mysli, zaměřte se na svůj dech. Pro lepší soustředěnost můžete využít i vedené meditace, které najdete na YouTube. Doporučuji tento kanál v anglickém jazyce.

 

 “The thing about meditation is: You become more and more you.” 

David Lynch

 

Děkujte. Moc slov děkuji a vděčnosti jsou často podceňovány. Jste nespokojeni, protože Vám stále něco chybí? Ceňte si toho, čeho jste dosáhli, co máte, jen tak dosáhnete štěstí. 

 

Užívejte si přítomnost. To co se dělo, to co se stane, něco bylo a něco bude. Zázraky se dějí v přítomnosti. Síla přítomného okamžiku, to je oč tu běží. Nečekejte na to až něco bude. Až budu mít vystudovanou školu, až budu mít partnera, až budu mít peníze. To “až” vás brzdí ve všem, co můžete prožít nyní. 

 

Myslete pozitivně. Pozitivní myšlení přináší pozitivní výsledky. Naše myšlenky mají ohromnou sílu, proto dávejte pozor na to, co pouštíte do mysli. 

 

Poslouchejte svoje touhy a nápady. Žijte podle svého a naplno. Nezastavujte se na místě, kde nejste spokojeni. Máte sny? Realizujte je! 



Tímto výčtem to samozřejmě nekončí. Co pomáhá Vám v období shonu a jakým způsobem jste změnili svůj život k lepšímu? :)