🚚 Poštovné s BALÍKOVNOU a Zásilkovnou ZDARMA

Jak si užít podzim v teple domova?

Každé roční období pozorujeme, jak se příroda mění. Na podzim můžeme tančit mezi poletujícím listy, které hrají barvami a pochmurné večery nás čím dál více nabádá k trávení času v pohodlí domova. Jak připravit i svůj domov na chladnější dny, tak abychom cítili ono “teplo“? 

 

Sezonní dekorace

Co se vám vybaví, když se řekne podzim?  Tykve, trnky, sušené květiny a především dýně, kterými si rodiny zvelebují zahrady a interiér domova. I tady je zapotřebí mít na mysl - všeho s mírou! Nechcete přece o dekorace zakopávat a zbytečně blokovat průchod pozitivní energie. Například na pinterestu najdete spoustu inspirace. Mimo jiné tam narazíte i na extrémní milovníky podzimního dekorování, kteří se "méně je více" neřídí (viz. níže).  

Úklid

V létě jsem rozlítaní a doma trávíme méně času, to se ale s podzimem mění. Nemusíme čekat na vánoční úklid, ze kterého se vzpamatováváme přes svátky, ale pojďme na to ještě před příchodem zimy. Udělejte si doma pořádek a zbavte se toho, co nepotřebujete. Pokud nevíte jak na to, doporučuji knižní bestseller Zázračný úklid od Marie Kondo. Schválně, kdo z vás už při čtení knížky musel začít uklízet? :D

Tři nejzásadnější myšlenky správného úklidu podle Marie Kondo jsou následující: 

1. Uklízejte podle kategorií, nikoliv podle místa - třídíte oblečení? Dejte si všechny věci, které máte na jednu hromadu. Platí to i pro to, co máte v komoře, ve skříni v předsíni atd..

2. Každá věc má své místo - každá věc by měla být tam, kde má svoje využití. Třeba zjistíte, že nějaké věci máte i vícekrát, aniž byste o nich věděli. Platí tedy, stejné věci na stejné místo. 

3. Obklopujte se věcmi, které vám přináší radost 

 Knížku doporučuji všemi deseti! Zajímal by vás článek ohledně této technice uklízení? :) 

Polštáře a deky

I sedačka a postele si zaslouží ozdobit. Polštáře a deky budou přímo vybízet k posezení s hrnkem teplého čaje.

Svíčky

K zútulnění domova přispějí i svíčky, které domov prosvítí, provoní a Vás pozitivně naladí. 

Nechte proudit čerstvý vzduch

Usilujete o teplo domova, ale nechcete se zadusit (zvlášť po pálení svíček), proto větrejte a to především před spaním. Uvidíte, jak budete mít spánek o něco kvalitnější. Díky větrání zamezíte hromadění vlhkosti, a tím vzniku plísní. Doporučuje se větrat alespoň 2-4 krát denně po dobu 10 - 20 minut. 

 

Užijte si podzim! Tým Chaukiss :)