Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Tutoriál na výrobu jednoduchého deníčku

Ručně vyrobený deníček může posloužit pro rychlé zapsání poznámek nebo jako perfektní last minute dárek. V tomhle foto návodu Vám ukážeme, jak se poprat s výrobou a následným ozdobením. Tak hurá do toho!

 

Co budeme potřebovat?

  • Tvrdý papír na přebal - můžete zrecyklovat staré krabice od potravin
  • Listy dovnitř - přeložené napůl, velikost je libovolná, doporučujeme max. 10 listů
  • Jehlu a bavlnku - případně voskovanou knihařskou nit
  • Šídlo/jehlu - na propíchnutí děr ve hřbetu
  • Podložku
  • Sponku

 

 

 

Postup:

  1. Nejdříve je potřeba si přichystat listy dovnitř. Každý z papírů přehneme napůl (nepřehýbáme více papírů najednou), ideální je asi 10 listů, jinak se deníček bude otevírat. Pozor si musíme dát u přehýbání hřbetu, pokud je papír hodně tvrdý, doporučuji ho v půli jemně přejet nůžkami, aby byl pořádně ohnutý.

 

  1. Jakmile jsou listy připravené, sepneme je sponou pevně k sobě. Ještě je potřeba nějakým způsobem vyřešit to, že listy by měly být o něco menší než přebal, aby z deníčku nečouhaly. Pokud máte k dispozici řezačku, můžete listy o milimetr zmenšit (všechny naráz nebo poloviny zvlášť). Pokud Vaše řezačka nezvládne víc listů najednou, dá se to řešit také o trošku větším přebalem.

 

  1. Jakmile máme listy a přebal sepnuty k sobě, propíchneme si tři dírky ve hřbetu na prošití. Doporučujeme si tužkou v otevřených listech vyznačit jednu uprostřed a další dvě ve stejné vzdálenosti od prostřední - není nutné, aby dírky byly ve čtvrtinách. Dírky na podložce propíchneme šídlem nebo jehlou.

 

 

  1. Teď přichází na řadu šití. Nejdříve píchneme zvenku do prostřední dírky a dále postupujeme podle nákresu - do vrchní dírky, poté do spodní a skončíme opět na začátku, ve prostřední dírce. Na konci oba dva konce zavážeme k sobě. 

 

      5. Deníček můžete dále různým způsobem nazdobit. To už je jen na Vás - zdar kreativitě! :) Níže máte ukázku deníčků              včetně možnosti zapínání provázkem.

 

                      

 

A je hotovo! Máte radost ze svého vlastnoručně vyrobeného deníčku? Sdílejte s námi Vaše výtvory na Instagramu nebo FB pod #chaukiss. 

Přejeme Vám příjemnou zábavu! :)