Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Leden: Významné dny prvního měsíce

Vítáme vás v novém roce společně s prvním měsícem. Leden - startovní čára na dvanácti měsíčním závodu, kterou chceme odstartovat, jak nejlépe umíme. Nebuďte na sebe přísní a zbytečně se nemučte předsevzetími. Nemusíme přeci vše stihnout v prvním měsíci v roce :)

 

1. leden - Den obnovy samostatného českého státu

Nový rok je oslavou vzniku samostatného českého státu. 1. ledna roku 1993 se rozdělila Česká a Slovenská federativní republika na dva nezávislé státy - Českou republiku a Slovensko. 

 

6. ledna - Tři králové

Kašpar, Melichar a Baltazar, tři králové, kteří přinesli dary narozenému Ježíšovi. Dle české tradice na sebe podobu tří králů berou děti, koledníci, kteří se oblékají do bílých hábitů. Na vesnicích byl dříve tento svátek způsobem obstarání jídla na zimu, dnes se vybírají peníze na Tříkrálovou sbírku, která trvá až do 14. ledna. 

Svátek je spojen s ukončením vánočních svátků a v domácnostech často tento den odstrojují stromečky. 

21. ledna - Mezinárodní den objímání

Den objímání známný jako Hugging Day je populární zejména v USA. Objímání bysme neměli zanedbávat. Vědci prokázali, že pozitivně působí proti stresu, zvyšuje sebevědomí, snižuje krevní tlak a zvyšuje důvěru. 

Pojdťe se obejmout! :) 


27. ledna - Mezinárodní den památky obětí holocaustu

Roku 2005 OSN vyhlásilo tento den jako uctění památky obětí holocaustu. 27. ledna 1945 byl osvobozen nacistický koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim - Březinka, který se stal osudným pro více jak milion lidí. 

 

Přejeme vám hodně štěstí v novém roce a úspěšný leden! :)