Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Namaluj si - květiny pro maminku ke Dni matek

Den matek klepe na dveře, tak pokud ještě nemáte dárek, pojďte s námi malovat! Ať už jste zkušení kreslíři, nebo teprve začínáte, dnešní tutoriál je úplně pro každého. Budeme tvořit ilustrace květin, ze kterých budou mít všechny mámy i babičky ohromnou radost.

Začínáme! 

Na dnešní malování budeme potřebovat jakékoliv barvy - inkousty, anilinky, vodovky, nebo tempery. Na kreslení detailů pak pastelky nebo fixy. Ideální papír je akvarelový (má vyšší gramáž), ale pevná tvrdá čtvrtka bude taky stačit.

 

Nejdříve uděláme na vrchní části papíru různé barevné skvrny - některé ve tvaru květin nebo tulipánů, jiné mohou být jenom barevné kaňky. Soustřeďte se jenom na obrysy, detaily budeme dodělávat později. 

Dokreslíme stonky, které pak budou ve váze - proto je ideální, aby všechny směřovaly do stejného místa.

 Přimalujeme vázu. Fantazii se meze nekladou! 

Teď přichází na řadu dokreslování květin pastelkami. Pokud jste perfekcionista, můžete se inspirovat u fotek. Květinám ale většinou sluší, když se rozmáchnete a necháte ruku tancovat po papíře v nejrůznějších oblých tvarech. Pro inspiraci přikládáme několik ukázek (které se nemusíte bát přímo kopírovat). Tečky, čárky, kruhy…


 

A teď to jdeme zkusit na naší malbě!

 Hotovo! Výslednou malbu můžete zarámovat. Doporučujeme zastříkat fixativem, obzvlášť pokud vaše pastelky barví.

 

 

Při malování kytic se nechte inspirovat - fotografií květin je všude velká spousta. Barevně se taky můžete vyřádit, ať už zůstanete u jemných pastelových barev nebo se pustíte do něčeho odvážnějšího. Tvoření si hlavně užijte! :)

Vzbuďte v sobě svoje vnitřní dítě a nebojte se, nějak to vždycky dopadne! A to, že malba nebude dokonalá a krásná vůbec nevadí. Sdílejte s námi, jak vaše výtvory potěšily maminku :)