Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

VYROB SI - papírové kaktusy

Kdo by to byl tušil, že rostlinky můžou být z papíru? Popadněte nůžky a lepidlo, jdeme vyrábět kaktusy! Neumřou, ani pokud je nebudete zalévat, a i když je postavíte do nejtmavšího koutu místnosti, nic se jim nestane. Můžete si tak rostlinky dát třeba i do spíže!

 

 

Návod na opuncii 

Na tvoření budeme potřebovat vytisknuté podklady, které si můžete stáhnout zde. Doporučujeme je vytisknout na tvrdou čtvrtku. Dále si připravte nůžky, lepidlo a květináč. 

Nejdříve všechny části ostřihneme.

Dílky nastřihneme podle tmavších čar a zasadíme do sebe. Můžete je nechat ve stejném pořadí, v jakém byly na vytisknuté čtvrtce, ale samozřejmě si je můžete také zkombinovat podle sebe. 

A hotovo! Teď už stačí jen zasadit. Pokud se Vám někde doma válí trocha hlíny, nebojte se papírový kaktus zasadit jakoby byl živý. My jsme květináč vyplnili papírovými pilinami a fungovaly také skvěle.

 

Návod na melounový kaktus 

Stejně jako u předešlého návodu, je třeba všechny dílky vystřihnout. Můžete si vytisknout kaktus v menší, nebo větší velikosti. Pokud si vyberete větší velikost, vytiskněte si ho dvakrát. Počítejte s tím, že budete potřebovat minimálně 8 dílků.

 

Poté všechny dílky přehněte. 

Jednotlivé dílky slepte k sobě. 

Pravděpodobně se Vám nepodaří, aby perfektně lícovali. Proto každou hranu po slepení ještě jednou zastřihněte.

Pokud máte rádi hustější kaktusy, nebojte se přidat do kruhu ještě více přehnutých dílků. Na náš kaktus jsme použili 8 dílků.

 

A teď už se můžete těšit z nesmrtelných rostlinek. Jen pozor, ať je omylem nezalijete, to papír nemá rád.

Podělte se s námi o Vaše kaktusy, ať se těšíme společně. Sdílejte je s námi na Instagramu a FB.

Tým Chaukiss