Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Říjen: Jaké významné dny se slaví?

Léto je oficiálně za námi a nastoupil podzim. Říjen nám mimo pochmurného počasí přinese i několik významných dní a statní svátek, který tento rok (voláme sláva!) připadá na pondělí. Podívejte se na vybrané významné dny, které můžete oslavit!

 

1.10. Mezinárodní den kávy

1. říjen patří i kávě – vyražte do kavárny na svůj oblíbený šálek kávy a nebo přijďte o víkendu 12. – 13. 10 do pražských Holešovic na Prague Coffee festival, kde budete mít možnost ochutnat různé druhy kávy. Setkat se můžete i s námi, nakoupit přáníčka nebo zajít na workshop letteringu! :)

a Mezinárodní den seniorů

První říjnový den je také věnovaný seniorům. Připomíná nám důležitost našich blízkých osob – prarodičů, babiček, dědečků. Projevte jim lásku a úctu. Přímý kontakt nic nenahradí, ale pokud nemůžete být zrovna pospolu zašlete alespoň přání.

4. 10. Mezinárodní den zvířat 

Tento den je věnovaný všem zvířátkům. Den byl vyhlášen na počest svatého Františka pečujícího ve 12. století o opuštěná a nemocná zvířata. Oslavte den se svým mazlíčkem! :) 

5. 10. Světový den učitelů

Studenti, udělejte radost svým učitelům – dne 5. 10. se slaví den učitelů. Každá profese má něco, obzvlášť i ta učitelská je mnohdy obdivuhodná. Darujte jim #chaukiss přáníčko.

 a Mezinárodní den úsměvů

Úsměv je to nejlepší, co můžeme darovat. A navíc nás nic nestojí! Smějte se, je to nakažlivé a rozzáříte tím den lidem kolem sebe.

 9. 10. Světový den pošty

Na světový den pošty musíme služby ČP určitě využít! V tento den se poukazuje na dřívější časy, kdy ani vzdálenost nebyla pro komunikaci problém. Nezasteskne se Vám někdy po tom, namísto zpráv na sociálních sítí obdržet pohlednici nebo přáníčko? :) Tak šup na poštu, začněte posílat!

10. 10. Světový den zraku

Občas si neuvědomujeme, jaké máme štěstí. Vidět krásy světa je dar, o který někdo z nás v průběhu života přišel. Važme si svého zraku a pečujme o naše oči. Dlouhé zírání do přesvětlených obrazovek notebooků a smartphonů jim příliš nesvědčí. I oči potřebují posilovat, proto zkuste v průběhu dne zařadit oční cvičení.

a Světový den duševního zdraví

V uspěchané době je důležité najít si čas pro sebe, chvilku klidu, proto Světový den duševního zdraví. Meditujte, zajděte si na jógu nebo jen tak odpočívejte a unikněte od každodenního shonu.

20. 10. Den stromů

V České republice se Den stromů slaví od roku 1906. Pevně stojí, nemluví a my se k nim občas chováme s neúctou, přitom jsou nepostradatelnou součástí naší krajiny. Vyražte ven obdivovat jejich krásu.

28. 10. Den vzniku samostatného československého státu

Dne 28. října si připomínáme vznik Československa, o který se v roce 1918 zasloužil Tomáš Garigue Masaryk. Je jedním ze státních svátků, kdy nemusíme do práce a pokud máte volný den můžete navštívit prostory Poslanecké sněmovny a Senátu, které se i letos otevírají veřejnosti.

31.10. Halloween 

Poslední říjnový čtvrtek letos připadne na Halloween aneb slavnost Všech svatých. Strašidelné kostýmy, sladkosti, dlabání dýní a  tajemno. Tento americký svátek se pomalu dostává i k nám, ale většina se stejně drží tradice dušiček slavených druhý listopadový den. Patříte k příznivcům Halloweenu? :) 

 

Říjen je opravdu významnými dny nadupaný k prasknutí. Jaké svátky v tomto měsíci slavíte? :)