Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

VYTISKNI SI - cedulky na zavařeniny

V nadcházejícím období je pro nás kvašená a nakládaná zelenina správnou volbou. Přináší nám plno antioxidantů a vyplatí se mít nějakou zásobu ve spíži.

Tak aby sklenici lahodili i oku, máme pro vás cedulky na zavařeniny k vytisknutí!

zari-8

Naložit si můžete cokoliv. Klasika, snad všemi milovaná - zavařované okurky. Co rodina to jiná chuť nakládaček! Sladší, pikantnější, kyselejší – jaké máte nejraději?

Mrkev, celer, pastiňák – naložte si i kořenovou zeleninu. Využít ji můžete do bramborového salátu na Vánoce a ušetříte si ve shonu vánočním pár minut.

Nakládačky jsou jednička, ale cibulky a kukuřice jsou jim v patách. Zavařujete je?

Feferonky. Samotné nebo se zeleninou – například papriky, cibule a světe div se třeba i rozinky. Ty pálivou chuť zjemní.

Čatní z anglického překladu chutney – to prostě musí chutnat! Brusinkové, cibulové, meruňkové se skořicí a rozinkami, fíkové, jablečné, mangové s kari, švestkové s cibulí nebo chilli. 

Řepa. Buď ji milujete nebo nenávidíte (už jen při pomyšlení nad nenávistí, je mi této pochoutky líto).

Mix zeleniny – tzv. lečo. Papriky, rajčata, cibule, pórek, česnek, lilek. V uspěchaných pracovních dnech sáhnete po sklenicích jako  po “poslední záchraně“.

Ovocné kompoty  - třešně, hrušky, jablka, broskve, rybíz. Využít můžete jakékoliv ovoce a přidat i koření, které v zimních měsících krásně zahřeje – například zázvor, skořice, badyán, hřebíček.

Džemy a marmelády. Meruňková, višňová, rybízová, jahodová, borůvková nebo švestková povidla?

 

Sdílejte s námi Vaše zavařeniny s #chaukiss cedulkami na Instagramu. Prozradíte nám svoje osvědčené recepty? :)