Poštovné nad 1000,- máte ZDARMA

Tipy na piknik či oslavu

Poslední dny nám počasí zrovna dvakrát nepřeje, ale pár letních dnů nás jistě ještě čeká. Vezměte kamarády, rodinu, natáhněte se na deku do parku (nebo se schovejte pod pergolu) a užijte si skvělé odpoledne v té nejlepší společnosti. Máme pro Vás pár tipů, co připravit do piknikového košíku.

A aby se Vaši přátelé ještě s větší radostí zakousli do pamlsků máme pro Vás #chaukiss cedulky na párátka a samolepky k vytisknutí. No řekněte, nejsou samy o sobě k nakousnutí? :) 

Muffiny

Kdo by je neměl rád! Sladké či slané bábovičky jsou ideálním pohoštěním. Oblečené do barevných košíčků budou ozdobou celého pikniku. Vybírat můžete z řady receptů – vyzkoušejte tyto božské čokoládové.

Melounový salát

Vaše chuťové buňky budou vystřeleny do výšin. Osvěžující meloun spojený se slanou chutí sýra a bylinek – ideální do parného letního dne!

A jak na to? Šťavnatý meloun nakrájíme na kostičky, přidáme kousky slaného sýra – nabízí se balkánský sýr nebo feta, doplníme lístky máty/bazalky. Pro velké finále můžete zakápnout balsamikovým octem. Věřte nám, je to labůžo!

Sendviče a tousty

Vzpomínáte na školní výlety, respektive na cestu na výlet? Kdy jste hned po usazení do autobusu vybalili chleba od maminky? Neošizený, potřený dvěma vrstvami veselé krávy s kusem uheráku a sýra. Ani na pikniku by varianta sendvičů či toustů neměla chybět.

Varianty? Hummus s plátky křupavé zeleniny, guacamole, šunka, sýr, opečená zelenina. Zapečené tousty – osmahněte na pánvi směs zeleniny (cibule, paprika, rajčata, cuketa..) a okořeňte. Vložte plátky chleba do toustovače, přidejte hotovou směs, posypte sýrem a s druhou půlkou chleba zapečte.

Hummus

Tato arabská specialita u mě nikdy nevydrží dlouho. Nejen na pitu, ale k přikusování zeleniny a krekrů je to prostě bomba! Tradiční hummus je z cizrny, ale můžete ho obzvláštnit přidáním pečených paprik, červené řepy, oliv, sušených rajčat a dalších surovin. Vyzkoušet můžete hummus z fazolí nebo hrášku. Už jste ochutnali? Jaký je Váš nejoblíbenější?

Sangria 

Dodržujte v letních dnech pitný režim. Voda s citronem, ovocem či okurkou příjemně osvěží. Pokud chcete pro své přátele přichystat něco s větším splávkem – umíchejte sangriu!

 

Pochlubte se nám, jak jste využili cedulky na pamlsky! Označte nás na Instagramu #chaukiss #uzivejsimalickosti :)